Ga direct naar:

Catalogus digitaal en op papier beschikbaar

De Catalogus Groenblauwe Diensten is beschikbaar op papier (pdf-bestand, zie downloads) en als digitaal systeem. De papieren versie is voorgelegd aan de Europese Commissie en bevat de volledige Catalogus. Het digitaal systeem bevat de bijlagen D, E, F en G uit de catalogus.

De papieren catalogus bestaat uit twee delen: een uitleg over de werking van de Catalogus en een aantal bijlagen. In de bijlagen staan alle beschikbare maatregelen; op basis van deze maatregelen kan een Groenblauwe Dienst worden samengesteld.

Digitale catalogus

De digitale applicatie (het systeem) maakt het samenstellen van een Groenblauwe Dienst eenvoudiger en het zorgt ervoor dat onlogische combinaties niet mogelijk zijn. Via een keuzemenu doorloopt u automatisch alle stappen die nodig zijn om een Groenblauwe Dienst samen te stellen. De geïntegreerde helpfunctie helpt u op weg.

De digitale applicatie bevat de volgende maatregelen uit de catalogus:

  • Clusterbeschrijvingen (D)
  • Vergoedingsdifferentiatie alle werkzaamheden (E)
  • Vergoedingsdifferentiatie niet-landbouwkundige werkzaamheden (F)
  • Vergoedingsdifferentiatie gebruiksbepalingen (G).

Andere maatregelen worden later opgenomen.

Let op: diensten aanmaken is voorbehouden aan regelingseigenaren (overheden).

Geen inloggegevens?

Heeft u geen inloggegevens? Via de knop ‘Raadplegen’ kunt u de catalogus zonder inloggegevens inzien. Beleidsmedewerkers van provincies, gemeenten en waterschappen kunnen een account aanvragen voor de Catalogus groenblauwe diensten.

Op Papier?

U kunt de Catalogus Groenblauwe Diensten 2011 bekijken in pdf. Bijlagen A, B, C, D en G kunt u ook als pdf downloaden. De koppeltabel, onderdeel van bijlage G, is ook als pdf beschikbaar.

De actualiseerde catalogus met bijlagen is in conceptversie beschikbaar. Brussel moet hiervoor nog goedkeuring verlenen. U vindt de documenten onder het thema Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Extra subsidie voor Groene en Blauwe diensten Overijssel

22 jun 2015

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben het subsidieplafond van de regeling Groene en Blauwe diensten voor 2015 met 255.000 euro verhoogd tot 4.480.000 euro. Groene en Blauwe Diensten zijn maatschappelijke diensten ...
Lees het hele bericht

Waterschappen willen met collectieven aan de gang

27 mei 2014

”Het merendeel van de waterschappen wil graag met collectieven aan de gang om verbindingen te zoeken tussen agrarisch natuur- en landschapsbeheer en de Kaderichtlijn Water. Die intentie is er”, zegt ...
Lees het hele bericht

Downloads gerelateerd aan dit bericht

Profiel toegang

Het portaal elders op het internet