Ga direct naar:

Meer dienstverlening Omgevingswet

14 nov 2016

Hulp krijgen om met de Omgevingswet te werken is vanaf 11 november een stukje makkelijker geworden. Minister Schultz zet in aanwezigheid van bestuurders van VNG, IPO en Unie van Waterschappen een eerste release live van www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl. Daarin zitten nieuwe functionaliteiten en meer informatie:

  • nieuwe samenwerking tussen de helpdesk Bouwregelgeving, Bodem+, Helpdesk Water en InfoMil
  • start van omvangrijke kennisbank Omgevingswet
  • informatiepunt met uiteindelijk 125.000 vragen per jaar (in topjaar)
Bestuurlijk overleg Omgevingswet met minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de bestuurlijke koepels van VNG, IPO en UvW, de minister opent een nieuwe website over 'Aan de slag met de Omgevingswet', lancering door een druk op de knop. De website wordt vertoond op het scherm achter haar.

Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu opent een nieuwe website over ‘Aan de slag met de Omgevingswet’.

De website www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl is het online kanaal van het programma Aan de slag met de Omgevingswet. In de release van 10 november wordt deze uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Overheden creëren zo stapsgewijs met elkaar een informatiepunt waarop zij dienstverlening bieden voor mensen die gaan werken met de Omgevingswet.

Dienstverlening voor iedereen die gaat leren werken met de Omgevingswet breidt zich zo stap voor stap uit. Nieuw is de mogelijkheid online vragen te stellen aan een informatiepunt (die in de drukste periode meer dan 125.000 vragen per jaar zal beantwoorden), en een omvangrijke kennisbank over de wet- en regelgeving.

Minister Schultz zette de nieuwste release zelf live via het online softwareprogramma dat de site ondersteunt. De bedoeling is dat de website regelmatig releases krijgt, op basis van de behoefte die er leeft bij de gebruikers. Een grote volgende stap is direct telefonische bereikbaarheid voor de vraagafhandeling eind 2017.

Meta informatie van dit bericht

In dossier Subsidiestelsel Natuur en LandschapTags: dienstverlening, omgevingswet, wet-en-regelgeving

Er zijn nog geen reacties op "Meer dienstverlening Omgevingswet"

Geef een reactie

Gerelateerde nieuwsberichten

Informatiepunt Omgevingswet van start

06 okt 2016

Dinsdag, 4 oktober jl. heeft de kick-off van het Informatiepunt Omgevingswet plaatsgevonden. ‘We gaan de gebruikers hiermee gelukkig maken’, zei Ineke van der Hee, programmadirecteur Implementatie Omgevingswet.De Helpdesk Bouwregelgeving (BZK) ...
Lees het hele bericht

Regiobijeenkomsten nieuwe Wet natuurbescherming

04 jul 2016

// Het Ministerie van Economische Zaken, de provincies en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseren vier regiobijeenkomsten voor medewerkers van overheden, die straks aan de slag gaan met de ...
Lees het hele bericht

Aanhaakplicht voor Wet natuurbescherming bij Omgevingsvergunning niet direct van kracht

25 mei 2016

// // Met de Omgevingswet in het vooruitzicht wordt de aanhaakplicht voor de Wet natuurbescherming bij de omgevingsvergunning niet van kracht. Het kabinet acht ...
Lees het hele bericht

Vorige bericht

Samenwerking provincie, waterschappen en LTO voor betere waterkwaliteit in Drenthe

Volgende bericht

Van Dam: ‘Te vroeg voor conclusies over reddingsplan weidevogels’

Over dit thema

Voor behoud en ontwikkeling van natuur en landschap.

Naar de overzichtspagina

Profiel toegang

Het portaal elders op het internet